8. april 2020

VELKOMEN TIL JÆRKOKKEN

 Klikk på bileta under

VELKOMEN TIL JÆRKOKKEN


1. september 2015 kjøpte Heine og Ragnhild det gamle apoteket frå 1920 i Meierigata 4 i Bryne sentrum. Her tar vi mot bestilte selskap frå 2 – 60 personer frå måndag til sundag. Menyforslag og pris sender vi på e-post ved forespørsel. All mat er handlaga med lokale råvarer, og borda er alltid dekka med ferske blomar.

Vi lager gjerne andre menyar som bondekost, smårettbuffet, koldtbord, større menyar m.m.

Ta gjerne kontakt for alternative menyar. Det er ein føresetnad at alle vel same meny 

Elles kan vi lage mat til alle anledninga, også på sundagar. 

Alle prisar er inklusiv mva.

Gi oss beskjed om eventuelle allergiar så vil vi ta omsyn til det

Apoteket har alle retigheter. For menyforslag klikk på bileta under

Forrettar og supper

 

Hovudrettar

Dessertar

Kontakt: heigrov@online.no    Eller tlf. 977 64 833 Sjå  Facebook

25. april 2016

Winemakers Dinner 19. mai 2016

Winemakers dinner 19.05.2016 Leitz

Weingut Johannes Leitz – årets produsent 2009

Den tyske stjerneprodusenten Johannes Leitz ble nylig kåret til årets produsent av tyske Gault Millau. Samtidig ble to av hans viner kåret til beste i sin klasse.

Hele ni av hans viner fra 2009 fikk mer enn 90 poeng. I klassen ”feinherb” ble to av vinene til Johannes Leitz kåret til de to beste vinene i Tyskland i årgang 2009.

Johannes Leitz regnes i dag blant Europas beste vinmakere, og i Norge har han også utmerket seg med kvalitetsvin på bag-in-box. Leitz Riesling Trocken er en av de mestselgende hvitvinene fra Tyskland i Norge. Også Leitz  Rheingau Riesling Trocken selger meget bra på flaske.

Smakingen vil bli ledet av Svein Hellerud fra Red & White.

28. mars 2015

VELKOMEN

Winemakers dinner 21.04.16 - 2


Historien om Aurelio Settimo

Aurelio’s foreldre slo seg ned i landsby Annunziata i 1943, i et gammelt gårdshus bygget på slutten av det 19. århundre.

Inntil 1962 drev de et blandet jordbruk, (druer, frukttrær, hasselnøtter) og avlsdyr (høner, kaniner, kyr). Druene ble solgt til store lokale vinprodusenter, og bare en liten mengde forble på gården for å produsere vin for seg selv, venner og slektninger.

På slutten av 1950-tallet, begynte Aurelio’s far produksjon av vin under navnet SETTIMO DOMENICO. Aurelio hadde forstått hvor spesielt dette landet virkelig var, og da Domenico døde i 1962 bestemte han seg for å spesialisere seg på vinproduksjon.

Blandet jordbruk og husdyravl ble forlatt, vingårdene ble utvidet, og Vingården Aurelio SETTIMO ble introdusert i løpet av 1962.

Familien Settimo starter en ny tid og bygger et nytt hjem og vingård midt i familiens vinmarker.

Inntil 1974, da Aurelio begynte å utvide vingård, ble 50% av druene dyrket på gården fortsatt solgt til de største lokale vinprodusentene. Men siden 1974 årgangen har all produksjon blitt vinifisert på stedet.

Familien har siden den tid konsentrert seg om tradisjonell produksjon av viner fra området, da spesielt Barolo.

Aurelio døde i mars 2007, og etter dette har produksjon og drift av gården blitt håndtert av hans datter Tiziana.

Filosofien er fortsatt den samme: å fokusere på kvalitet, i tråd med tradisjonene.

Vin impotøren Divini AS  ble etablert september 2008 med en målsetning om å kunne tilby kvalitetsviner til en god og fornuftig pris.  Firmaet består av Enzo F. Beschi, vinhandler og daglig leder, Thomas Helås Larsen, vinhandler og ansvarlig for Vinmonopolet og Margrethe Beschi som tar seg av det administrative.

Ideen til selskapet kom i løpet av Enzo og Margrethe sitt opphold i Alba i Piemonte hvor de bodde i 2007 og 2008. Der ble de kjent med mange små produsenter i Barolo, Barbaresco og Roero som produserer viner av høy kvalitet som de syntes det ville være spennende å introdusere i Norge.

Vår spesialitet er italienske viner, men vi kan også tilby kvalitetsviner fra Frankrike, Tyskland og Spania. Vår portfolie utvides og fornyes jevnlig med nye viner og nye interesse-områder.

Våre produkter er tilgjengelige på Vinmonopolet (basis, bestillingsutvalget eller spesialbestilling) og til Horeca gjennom Vectura.

 

1. september flytta vi inn i det gamle apoteket i Bryne sentrum.

Her har vi  nå selskap frå  veldig få til 50 personar». Ta gjerne kontakt.

Vi kan og ha selskap med «full pakke» i kva som helst lokale.

Vi lagar smørbrød på bestilling. Heimebakt brød med heimelaga pålegg som spekeskinke, pressa svineknoke og røykt laks m.m. Sjå under linken «bilete»

Allergener: Sjå under «Få kokken heim»

Sjå link til planane i det gamle apoteket nå Helsehuset Viben på Bryne:  her er planen at vi skal drive med bestilte  selskap med lokale råvarer i fokus. Reportasje Stavanger Aftenblad 

Løysning i lag med Time Kommune 03.10.14  

 

 

Prisliste på kaker og smørbrød 27.08.15Apoteket - bakgårdenHer kjem nokre av våre  råvareprodusentar og samarbeidspartnarar

Aase begravelsesbyrå 

Bryne begravelsesbyrå 

Ekjord AS

Moestue Grape Selections

Jærsk Vinimport

Scoop Vin Import

Køhlerpaviljongen på Nærbø

Wiig Gartneri – brokkolini, pikkolotomatar, sommarblomar osv.

BiT Reklame

Jone Wiig tomat, agurk, blomkål, kålrot

Jan Wiig Tomat

Malmin og Orre – kjøtprodukt

Jæren Småpotet, Klepp Stasjon

Gunnar Wiig; Sellerirot, persillerot, stangselleri, knutekål, pastinakk

Linda Gausland; Vaktel egg

Jæregg – ferske egg

Magnus Nordås og Arne braut – mandelpotet

Thor Hodne´s eftf. AS

Dei sylta grønsakene er å få kjøpt på Skjæveland Gardsmatutsal,  , Jærmuseet,  Hå Gamle Prestegard, med fleire

17. september 2013

Winemakers Dinner 5. oktober 2013

Stolte HeineJÆRKOKKEN får besøk av importøren Moestue Grape Selections, som har med seg en av Chablis og Frankrikes beste vinprodusenter.

Vi inviterer til:

Winemakers Dinner

Topp viner, og småretter av Jærske råvarer

Lørdag 5. oktober. Kl 19.00, i Jærkokkens festlokaler , Bryne

Du finn oss i Hålandsvegen 23, i lokala til Jæren industripartner som vi har fiksa opp. Med ferske blomar, høge kandelaber og eit profesjonelt utstyrt kjøkken gleder vi oss til ditt besøk

Påmelding til heigrov@online.no eller tlf. 977 64 833 

Kuvertpris kr 875,-

 

Domaine Jean-Marc Brocard

I 1971 giftet Jean-Marc Brocard seg med datter av en vinbonde i Chablis, og hans interesse og lidenskap for vin og vindyrking ble vekket. I 1973 etablerte han sitt eget firma da han kjøpte 0,3 hektar jordbruksland fra sin svigerfar. Det var på dette landet rundt Préhy han valgte å bygge sitt Domaine. Jean-Marc arbeidet hardt og målrettet, og utvidet stadig sitt lille gårdsbruk. Vinene fra Brocard inkluderer i dag: Petit Chablis , Chablis , Chablis Premier Cru , Chablis Grand Cru . Alle er viner av høy kvalitet. Domainet er fortsatt i familien. Jean – Marc arbeider fortsatt på gården, som i dag blir drevet av to av hans barn, Julien og Céline . Domaine Jean-Marc Brocard, regnes i dag blant de beste produsentene i Chablis. Fra Domainet kommer Antoine Laudet for å presentere deres fantastiske viner (www.brocard.fr)

2. april 2013

VELKOMMEN

Ny adresse er: Hålandsvegen 23, Bryne  ved Jæren Industripartner

 1. mars 2013 flytta vi til nytt flott kjøkken på Håland Industriområde hjå Jæren Industripartner .  Her vil vi drive med selskap og catering som vi alltid har gjort som under » Få kokken heim».  Vi kan og dekke til selskap opp til 60 personar i eige lokale  her på Håland. Vi kan sjølvsagt levere selskap med «full pakke» i kva som helst lokale. Vi kan og tipse om lokalar som vi har kontakt med.

Nyheit: «Chefs table» Nå kan du sitte midt i kjøkkenet  ved dekka bord og nyte store menyar med tilhøyrande drikke. Maksimum 10 personar

Nå er det mogleg å leige alt utstyr til å dekke eit festbord; Serviset er designa av Stine Rommetveit og bestikket designa av Jens Olav Hetland, ta kontakt for prisar .

 Sjå link http://www.regionstavanger.com/no/Artikler/Jarkokken-lanserer-nytt-servise/

 

 

 

Her kjem nokre av mine  råvareprodusentar og samarbeidspartnarar

Ekjord AS

Moestue Grape Selections  

Jærsk Vinimport  

Scoop Vin Import 

Køhlerpaviljongen på Nærbø

Wiig Gartneri – brokkolini, pikkolotomatar, sommarblomar osv.

BiT Reklame

Jone Wiig tomat, agurk, blomkål, kålrot

Jan Wiig Tomat

Malmin og Orre – kjøtprodukt

Jon Garmann Nærland, Klepp Stasjon – Jæren Småpotet

Gunnar Wiig; Sellerirot, persillerot, stangselleri, knutekål, pastinakk

Linda Gausland; Vaktel egg

Sølve Salte  – ferske økologiske egg

Grete Braut – mandelpotet

Thor Hodne´s eftf. AS

 Dei sylta grønsakene er å få kjøpt på Skjæveland Gardsmatutsal,  , Jærmuseet,  Hå Gamle Prestegard, med fleire

 

 

 

30. november 2012

VELKOMMEN

Ny adresse er: Hålandvegen 23, Bryne – Jæren Industripartner

JÆRKOKKEN, i samarbeid med vinimportfirmaet Ekjord AS,  får besøk av de spanske vinprodusentane Dinastia Vivanco og Carlos Serres og Export Manager Alberto Ruiz. Vi  inviterer  til Winemakers Dinner med topp vinar, smårettar av Jærske råvarer der vi m.a. brukar grill. Onsdag 13. mars 2013 kl. 19.30 i Jærkokkens festlokalar, Bryne Du finn oss i Hålandsvegen 23, i lokala til Jæren industripartner som vi har fiksa opp. Med ferske blomar, høge kandelaber og eit profesjonelt utstyrt kjøkken gleder vi oss til ditt besøk

Påmelding til heigrov@online.no eller tlf. 977 64 833

I 1915 i hjertet av Rioja starta Pedro Vivanco Gonzalez å lage vin frå eigne vinmarker. Seinere tok hans son, Santiago Vivanco og hans kone Felisa Paracuellos over familiebedriften. I dag er det hans son igjen, den yngre Pedro Vivanco Paracuellos som driv vinhuset saman med sine to søner Santiago Vivanco og Rafael Vivanco. Familien har i tillegg til sin lidenskap for å lage vin, også ein stor interesse av å samle gjenstandar relatert til vin og vinens kultur. Dette har ført til ei enorm samling av unike gjenstandar fra heile vinens historie. I 2004 ble ’The Dinastia Vivanco Museum of Wine Culture’ offisielt opna, med Kong Juan Carlos I av Spania til stades. På denne dag erklærte Pedro Vivanco sin visjon med dette unike museum og sa den nå berømte setninga;

’To give back to wine what wine has given us’.

 

Alberto Ruiz gleder seg til å presentere smakfulle og spennende produkter.

Det blir viner for ein kvar gane, både for dei som kan ein del om smaksrike herlegheiter fra Rioja, og for dei som har oppdaga at vin frå denne del av verden kanskje er det man aller helst ønskjer i glaset

 Vi vil sette stor pris på din deltaking og blir glad for å treffa deg til ei hyggeleg stund med rikhaldig verbal meny, innbakt med faglig nyting.

Kuvertpris kr. 745,-

 

Jærkokkens hovudmål er å marknadsføre og å få fram lokale råvareprodusentar, lokale produkt  og lokale råvarer så godt som mogleg. Dette vil eg gjer med sjølve å bruka lokale råvarer og å snakka høgt om dei.  Hugs bare på at Jæren går frå Tungenes fyr til Ogna

           

Vi flytter:

Vi vil frå 1. mars 2013 flytte til nytt flott kjøkken på Håland Industriområde hjå Jæren Industripartner . Vi vil drive med selskap og catering som vil alltid har gjort som under » Få kokken heim».  Vi kan sjølvsagt levere selkap med «full pakke»  i hvilket som helst lokale. Vi kan og tipse om lokaler som vi har kontakt med.     

                                                            

Nå er det mogleg å leige alt utstyr til å dekke eit festbord; Serviset er designa av Stine Rommetveit og bestikket designa av Jens Olav Hetland, ta kontakt for prisar .

 Sjå link http://www.regionstavanger.com/no/Artikler/Jarkokken-lanserer-nytt-servise/

Her kjem nokre av mine  råvareprodusentar og samarbeidspartnarar

Jærsk Vinimport  

Køhlerpaviljongen på Nærbø

Wiig Gartneri – brokkolini, pikkolotomatar, sommarblomar osv.

BiT Reklame

Jone Wiig tomat, agurk, blomkål, kålrot

Jan Wiig Tomat

Jon Garmann Nærland, Klepp Stasjon – Jæren Småpotet

Gunnar Wiig; Sellerirot, persillerot, stangselleri, knutekål, pastinakk

Linda Gausland; Vaktel egg

Grete Braut – mandelpotet

Thor Hodne´s eftf. AS

 Dei sylta grønsakene er å få kjøpt på Skjæveland Gardsmatutsal,  , Jærmuseet,  med fleire.

9. august 2012

Winemakers dinner 6. oktober og Eyvind Hellstrøm besøker Jærkokken 18 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonin familien grunnla firmaet med same navn i 1821. Produsenten holder til i Gambellara i Italia og eier 1800 hektar land som blir brukt til vindyrking.

Vindyrkingen har gått i arv i syv generasjoner i Zoninslekten, og deres dedikasjon har ført til at Zonin i dag er den største familieeide vinprodusenten i Italia. I midten av 1960 årene så familien det store potensialet i markedet og bestemte seg for å produsere den best tenkelige vinen til så mange kunder som mulig.

Zonin har bygget sin suksess ved å møte de varierende kravene til både det nasjonale og internasjonale markedet. Selv om de er den største vinprodusenten i Italia, har de aldri gått vekk ifra deres familiebaserte prinsipper i relasjon til samarbeidspartnere og markedet.

De ser på hele firmaet som en stor familie som jobber mot det samme målet – å produsere vin av ypperste klasse. Når det gjelder vinifiseringsmetoder har Zonin gjort store fornyelser, og kan nå skryte av å ha et av verdens mest moderne wineries.

Personalet får kontinuerlig kursing for sikre kvalitet og for å oppnå Zonins mål om å gi alle en sjanse til å nyte det aller beste Italienske vinmarker har å tilby.

Zonin har viner frå ni regioner i Italia:

Då kan det nemnes områder som Valpolicella, Toscana, Piemonte og Soave.

 Det fortel samtidig om kva typar vinar som produsentar har som Ripasso og Amarone osv.

 

26. juni 2012

Winemakers dinner torsdag 23 august

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I samarbeid med Jærsk Vinimport, får vi besøk frå ein av Abruzzo, Italias  beste vinprodusentar, og inviterer til:

Winemakers Dinner

Topp vinar, og smårettar av lokale råvarer

Torsdag 23. august. Kl 19.30, i Jærkokkens festlokaler , Bryne

Cantina Spinelli

På vingarden Cantina Spinelli har det vært produsert vin i mange generasjoner. Men i 1970 overtok Vincenzo Spinelli vingarden, og har sidan arbeidet hardt for stadig å auke kvaliteten på vinane. Hans søner Carlo, og Adriano Spinelli, har etter kvart kome med i produksjonen, og fortsatt arbeidet med å auke kvaliteten på vinane frå vinmark, til kjeller. Arbeidet har gitt resultat, og Cantina Spinelli vert i dag regna blant dei beste produsentar i Abruzzo. Frå Cantina Spinelli kommer Jean Pierre Ayad, for å presentere deira fantastiske vinar

(www.cantinespinelli.it )                         Pris pr. kuvert kr. 645,-

 Jærkokken lager tilhøyrande rettar, av jærske råvarer

  Smakinga vil verta leia av Egil Rune Lerbrekk, frå Jærsk Vinimport.

17. mai 2012

VELKOMMEN

Jærkokkens hovudmål er å marknadsføre og å få fram lokale råvareprodusentar, lokale produkt  og lokale råvarer så godt som mogleg. Dette vil eg gjer med sjølve å bruka lokale råvarer og å snakka høgt om dei.  Hugs bare på at Jæren går frå Tungenes fyr til Ogna

Kom gjerne innom for å sjå dei nyoppussa kurs og selskapslokala i sentralt i Brynebyen nærare bestemt i bygget til Bryne Rødekors i Arne Garbogsveg 36. 

Dei er mangt anna perfekt for møter/kurs/konferansar til intil 100 personar. 

Topp moderne AV utstyr med lyse og luftige konferanserom med  god takhøgde.

Fimafestar med intil 120 gjester. Kokkekurs med bruk av lokale varer. Bryllaup og andre store anledningar.

 

 

 Nyheiter:

Følg med, det vil kome nye arrangemenet med vinmakarar frå mangt anna Italia med foreløpig dato 23 august. Som er i samarbeid med Jærsk Vinimport

 Julabord / dagskurs i mine kokaler: Ta kontakt for prisar og ledige datoar. Det begynner å fyllast opp.  

Nå er det og mogleg å leige alt utstyr til å dekke eit festbord; Frå dei finaste kandelabre til serviset som er designa av Stine Rommetveit og bestikk designa av Jens Olav Hetland, ta kontakt for prisar  

Ta gjerne turen innom for å ta lokala nærare i ettersyn  

Her kjem nokre av mine  råvareprodusentar og samarbeidspartnarar

Køhlerpaviljongen på Nærbø

Wiig Gartneri – brokkolini, pikkolotomatar, sommarblomar osv.

BiT Reklame

Jone Wiig tomat, agurk, blomkål, kålrot

Jan Wiig Tomat

Jon Garmann Nærland, Klepp Stasjon – Jæren Småpotet

Gunnar Wiig; Sellerirot, persillerot, stangselleri, knutekål, pastinakk

Linda Gausland; Vaktel egg

Thor Hodne´s eftf. AS

Aaarestad i Bryne Torgsenter som sel Jærkokkenserviset

Det same gjer Liv Klær og gaver på Nærbø, til Bords på Jærhagen Klepp , Jærmuseet, Hå Gamle Prestegard og Figgjo butikk, sjå link http://www.regionstavanger.com/no/Artikler/Jarkokken-lanserer-nytt-servise/

Dei sylta grønsakene er å få kjøpt på Skjæveland Gardsmatutsal, Håland kjøtt,Madla Handelslag, Coop OBS Bryne, Jærmuseet, Albert Idsøe, Deja Vu på Magasin Blaa, Rostrup Ost&kaffi med fleire.

12. april 2012

Winemakers Dinner torsdag 10. mai 2012

 

Labouré Roi ble grunlagt i 1832 i Nuits-Saint-Georges av Monsieur Laboure og Monsieur Roi. I dag eies firmaet av brødrene Louis og Armand Cottin. Cottin-familien kom fra tekstilbransjen og kjøpte opp vinhandlerbedriften Labouré Roi i 1974. Brødrene Cottin investerte mye i selskapet og fikk det til å bli en storprodusent, som i dag har en årlig produksjon av mange millioner flasker vin. Labouré Roi er rangert som den fjerde beste produsenten i Burgund regionen. 75% av deres produksjon går til eksport til 30 ulike land. Cottin brødrenes prestasjon har vært basert på å garantere bedre kvalitet. De har vært enig i at rollen til en negociant-eleveur, som vil si at de har sine egne vinmarker og står for hele prosessen av fremstilling til ferdig produkt

Jacques Parenty gleder seg til å presentere smakfulle og spennende produkter.

Det blir viner for enhver gane, både for de som kan en del om smaksrike herligheter fra Burgund, og for de som har oppdaget at vin fra denne del av verden kanskje er det man aller helst ønsker i glasset

Vidar Skistad frå Ekjord vil leie vinsmakinga

 Vi vil sette stor pris på din deltagelse og blir glad for å treffe deg til en hyggelig stund med rikholdig verbal meny, innbakt med faglig nytelse.

Kuvertpris kr. 645,-