Få kokken heim


Her ønskjer eg å setja saman menyen i lag med vertskapet. Eg gir rettleiing om passande vinar og har sjølvsagt meny og vin forslag i fleire prisklassar. Råvarene som vert nytta skal vera ”sporbare”, og vera dei beste sesongane kan by på. Smaken vil få eit snev av Middelhavet, og særleg frå landsbyen Villa Faraldi i området Liguria. Her budde og arbeidde kunstnaren Fritz Røed – bryneguten som aldri gløymde heimstaden sin, og som gav oss skulpturparken i Mølledammen.

Om du har kundebesøk og vil gjera noko litt uvanleg kan me velja stad og ramme om eit minnerikt måltid med særpreg.

Nå kan du og kjøpe gåvekort, då kan du velje alt frå menyar til produkt.  

Her kjem eg med menyforslag og priseksempel, men kan sjølvsagt lage utifrå dine ønsker.

Ta kontakt for prisar på julemat

Stor meny:

 Forrettar

Antipasti som dei kallar det i Italia. Me kan og kalla det for fingermat, men med bruk  av sporbare råvarer, helst lokale. Crostinis med tomatsalat, terine av svinenakke og andelever, sylta kyllinglår, crostinis med olivenpuré, små vårrullar, sjølvlaga spekeskinke, sylta grøne tomatar, diverse sausar og nybakt brød mm. Forretten vil verta servert på fat som gjestene forsyner seg av. Ein sosial forrett.

Hovudrett

Langtidsteikt og grilla kalvefilet servert med omnsbakt småpotet frå Anda på Klepp, dagens grønsaker, sellerikrem og ein kraftig sjysaus. Eg  legg opp hovudretten direkte på  tallerken

 Dessert:

Sjokoladekonfektkake med kamfersaus

 

 

Menyforslag nummer 2

Forrett

Mandelpotetsuppe med ingefærbakt torskefilet servert med finskorne grønsaker.

Hovudrett

Langtidsteikt oksefilet servert med raudvinsaus og dagsferske grønsaker.

Dessert

 Appelsin og limeterte 

 Menyforslag nummer 3

 Forrett

Skaldyrsalat: Kamskjel, kongekrabbe, reker, krabbe m.m. servert på salat og smakt til med korianderolje

Hovudrett

Heilsteikt lammerygg servert med rosmarinsaus og urtebakte grønsaker

Dessert

Ostekake med rørte jordbær

Menyforslag nummer 4

Forrett

Sjølvrøykt laks servert med beter og peparrot

Hovudrett

Peparsteikt andebryst servert med omnsbakte lokale grønsaker og pastinakkrem

Dessert

Vaniljepannacotta med bærkompot  

Menyforslag nummer 5

Forrett

Fersk torskefilet i sjølvlaga spekeskinke servert på jordskokkpuré

 Hovudrett

Braisert svinenakke fylt med spinat og salvie servert på purrekompott

Dessert

Créme Brülé

Menyforslag nummer 6

Forrett

Tomatsuppe med koriandersteikt Hå-kylling og vaktelegg frå Haugland  

Hovudrett

Lammecaré servert med selleripuré, urtesky og dagens utvalte grønsaker

Dessert

Sjokolademousse md krydderkokt pære

3 – retters frå kr.515,- pr.  person – inklusiv kokk og mva. Pris på meny blir satt utifrå antal gjester. Vi har og fleire menyar å velje i – Ta kontakt

 

 Smårettbufet med lokalt opphav

  • Kjøttbollar med timian
  • Spyd av kyllingbryst steikt med soya, ingefær og koriander 
  • Laksemedaljongar  med grønsaker
  • Spearribs bakt med lokale tomatar
  • Omnsbakt småpotet frå Anda på Klepp
  • Fylt lefse  
  • Pastasalat
  • Kikertesalat
  • Tomatsalat med Jærost
  • Cous coussalat
  • Marinerte grønsaker
  • Ingefærsylta gulrot
  • Tzaziki
  • Pesto
  • Urtebrød med grovsalt

Smårettbufet basert på lokale råvarer, (Tapasbuffet)  kr. 400,- pr person. Liten variant kr 325,- Kokk kjem i tillegg

Lag din egen smårettmeny med oppskrifter og rettleiing frå kr.315,-

Diverse matkurs frå kr.950,- Spesialpris til skular og barnehagar

Store menyar frå kr.655,-  pr. person inklusiv kokk

Minimumsantal er 10 personar

Kjøring kr. 14,- pr km utanfor Time kommune

Levering Bryne sentrum kr 95,-

Kokken er inklusiv i prisen ved bestilling av fleire rettars menyar

Alle prisar er inklusiv mva.

De 14 allergenene som er hentet fra Mattilsynet sine sider; Ta gjerne kontakt om du lurar på noko. Vi vil tilrettelegge meny for kvar enkel med tanke på allergener. 

Kornslag som inneholder gluten: Dette inkluderer hvete, rug, bygg, havre, spelt, korasanhvete o.l. Disse kornslagene finner du ofte i mat som inneholder mel, slik som krutonger, brød og bakervarer, kaker, couscous, bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, sauser og supper. Kornslaget må deklareres, men det er opp til produsenten om gluten angis i tillegg. Vårt brød er med gluten, men har og glutenfritt brød

Skalldyr: Dette inkluderer krabbe, hummer, reker, krill, kreps og scampi o.l. Skalldyr finner du ofte i salater. Disse ingrediensene kan også finnes i skalldyr- og fiskeretter, i wokretter, sauser og lignende til bruk i thairetter.

Egg: Egg finner du ofte i kaker, majones, sufflé, pasta, paier og noen kjøttprodukter, sauser, desserter og matvarer som er penslet med egg.

Fisk: Fisk finner du ofte i skalldyr og fiskeretter, leverpostei, salatdressinger, tapenade, buljong og i Worcestersaus.

Peanøtter: Peanøtter finner du ofte i kjeks, kaker, desserter, sjokolader, iskrem, peanøttolje, peanøttsmør, asiatiske og orientalske retter.

Soya: Soya finner du i tofu, miso, tempeh, soyasaus, soyadrikker og soyamel o.l. Soya brukes også i noen desserter, iskrem, kjøtt- og fiskeprodukter, sauser, supper og vegetarprodukter. Vi bruker soya salater og kyllingretter

Melk: Melk finner du i smør, ost, fløte, iskrem, desserter, melkepulver, yoghurt, bakverk, supper og sauser o.l. Noen matvarer er penslet med melk.

Nøtter: Dette inkluderer mandler, hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter, pekannøtter, pistasjnøtter, paranøtter og macadamianøtter. Du finner ofte nøtter i brød, kjeks, småkaker, desserter, iskrem, sjokolade, marsipan, nøtteoljer og sauser. Mandelflak brukes i asiatiske retter

Selleri: Dette inkluderer stangselleri (stilkselleri), og blader, frø og rot (knoll) av selleriplanten. Selleri finner du ofte i krydder og krydderblandinger, salater, noen bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, supper, dressinger og buljong.

Sennep: Dette inkluderer sennep, sennepspulver og sennepsfrø. Du finner ofte sennep i bearbeidede kjøttprodukter, curry- retter, marinader, majones, salatdressinger, sauser og supper.

Sesamfrø: Sesamfrø finner ofte du i brød, vegetarretter, godteri, knekkebrød, kjeks, hummus, sesamolje, sesammel og tahini (sesampasta).

Svoveldioksid og sulfitter: Sulfitt brukes ofte til konservering av frukt og grønnsaker (inklusive tomat), og i noen kjøttprodukter, så vel som i brus, juice, vin og øl.

Lupin: Dette inkluderer lupinfrø og lupinmel, og kan finnes i noen typer brød, bakervarer, mel, vegetarprodukter og pasta.

Bløtdyr: Dette inkluderer muslinger, snegler, blekksprut, blåskjell, kamskjell, østers, hjerteskjell, kråkeboller, akkar, kalamari og sjøsnegler o.l. Du finner ofte bløtdyr som en ingrediens i fiske- og skalldyrkraft, i supper, marinader, sauser og i fisk- og sjømatkrydder.